Op verkenning in het Gents bakkershuis

Veel heb je niet nodig om een brood te maken: bloem, water, gist en wat zout. Dingen die je zelfs in de kleinste supermarkt op de hoek kan kopen.

Maar heelwat gerei waarmee je brood, en bij uitbreiding gebak, maakt is wel moeilijker te vinden. Dat geldt voor bepaalde ingrediënten, maar zelfs ook voor iets basis als bijvoorbeeld een broodvorm. De meeste supermarkten verkopen (smallere) cakevormen, maar niets specifiek voor brood. International home of cooking had er geen, AVEVE heeft er een aantal. Maar nergens zoveel keuze als in het Gentse Bakkershuis. Daar kwam ik dankzij een lezerstip via deze blog terecht.

Het aanbod is in eerste instantie overweldigend. Je waant je in een supermarkt vol bakgerei 🙂 Grote rekken in een al even grote ruimte. Het Bakkerhuis blinkt echt uit in hun volledigheid en keuze in de breedte. In alles: noten, chocolade (in smaken en vormen (tablet, druppels, …)), mallen en vormen voor brood, ijs, gebak, chocolade, … , gebakdecoraties, kleur- en smaakstoffen, alle soorten suikers (glucose, dextrose, …), doosjes en verpakkingen, kleding, kookgerei, mengkommen, … . Noem maar op. Ik vond er ook een door mij al lang gezocht brood(scheer)mes!

Niet dat er voor elk item tien (dure) merken of versies zijn, maar gewoon het goeie, duurzame spul tegen betaalbare prijzen. Ik kocht er een pak schitterende vanillepeulen waartegen de kleine en uitgedroogde stompjes van Colruyt en Carrefour nederig beschaamd het veld voor mogen ruimen.

Ook een erg uitgebreid assortiment melen. Verkrijgbaar in zakken van 1kg, 3kg, 5kg, enzovoort! Uiterst handig om enkele dingen te proberen. Het Bakkershuis verkoopt aan professionelen en is slechts op bepaalde, vaste momenten per week voor particulieren geopend. Die dagen en uren vind je op hun website.

Nog meegeven dat deze post niet bedoeld is als verdoken reclame, wel om te informeren dat dit soort winkels bestaat 🙂

Adres: Drongensesteenweg 68 in Gent

Website Gents Bakkershuis

Advertenties

3 gedachten over “Op verkenning in het Gents bakkershuis

  1. Pingback: Karamelijs – Basic ijs – Christophe Declercq | Broodbakken

  2. Pingback: Pistolets – Eric Van den Hende « Broodbakken – Ijs bereiden

  3. Hallo,ben al enkele jaren afnemer voor meel,alleen zijn er enkele meelsoorten die niet meer in het assortiment zit zoals “foresta”. Dit vindt ik spijtig.
    Vandamme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s