Op verkenning in het Gents bakkershuis (Deinze)

Veel heb je niet nodig om een brood te maken: bloem, water, gist en wat zout. Dingen die je zelfs in de kleinste supermarkt op de hoek kan kopen.

Maar heelwat gerei waarmee je brood, en bij uitbreiding gebak, maakt is soms moeilijker te vinden. Dat geldt voor bepaalde ingrediënten, maar zelfs ook voor iets basis als bijvoorbeeld een broodvorm. De meeste supermarkten verkopen (smallere) cakevormen, maar niets specifiek voor brood. International home of cooking had er geen, AVEVE heeft er een aantal. Maar nergens zoveel keuze als in het Gentse Bakkershuis. Je vindt een aantal suggesties voor benodigdheden in mijn tips bij brood bakken.

Het aanbod is in eerste instantie overweldigend. Je waant je in een supermarkt vol bakgerei 🙂 Grote rekken in een al even grote ruimte. Het Bakkerhuis blinkt echt uit in hun volledigheid en keuze in de breedte. In alles: noten, chocolade (in smaken en vormen (tablet, druppels, …)), mallen en vormen voor brood, ijs, gebak, chocolade, … , gebakdecoraties, kleur- en smaakstoffen, alle soorten suikers (glucose, dextrose, …), doosjes en verpakkingen, kleding, kookgerei, mengkommen, … . Noem maar op. Ik vond er ook een door mij al lang gezocht brood(scheer)mes!

Niet dat er voor elk item tien (dure) merken of versies zijn, maar gewoon het goeie, duurzame spul tegen betaalbare prijzen. Ik kocht er een pak schitterende vanillepeulen waartegen de kleine en uitgedroogde stompjes van Colruyt en Carrefour nederig beschaamd het veld voor mogen ruimen.

Ook een erg uitgebreid assortiment broodbloem/meel. Verkrijgbaar in zakken van 1kg, 3kg, 5kg, enzovoort! Uiterst handig om enkele dingen te proberen. Het Bakkershuis verkoopt aan professionelen en is slechts op bepaalde, vaste momenten per week voor particulieren geopend. Die dagen en uren vind je op hun website.

Nog meegeven dat deze post niet bedoeld is als verdoken reclame, wel om te informeren dat dit soort winkels bestaat 🙂

Opgelet: Het Gents Bakkershuis is verhuisd!! (niet meer op de Drongensesteenweg)

Wel: De Tonne 93 I.Z, 5, 9800 Deinze

Website Gents Bakkershuis

Voor wie Gent te ver is, kan ook online bestellen.

Specifiek voor bloem kan u ook altijd terecht bij uw lokale maalderij.

9 gedachten over “Op verkenning in het Gents bakkershuis (Deinze)

  1. Pingback: Karamelijs – Basic ijs – Christophe Declercq | Broodbakken

  2. Pingback: Pistolets – Eric Van den Hende « Broodbakken – Ijs bereiden

  3. Pingback: Broodbakken – statistieken | Broodbakken - Ijs bereiden

  4. Vandamme

    Hallo,ben al enkele jaren afnemer voor meel,alleen zijn er enkele meelsoorten die niet meer in het assortiment zit zoals “foresta”. Dit vindt ik spijtig.
    Vandamme

  5. reyns

    Groot assortiment,heel goeie kwaliteit van bloem en meel en vooral een vriendelijke ontvangst.Personeel waar je altijd terecht kunt met je vragen als hobbybakker.Ik geef hier een 11 op tien voor alles.

  6. Pingback: Zelf brood bakken, een beschouwing | Broodbakken – ijs bereiden

Plaats een reactie