Griesmeelpudding

Griesmeelpudding_met_rode_bessen_sausEen uiterst simpel en heerlijk dessertje: griesmeelpudding.

Griesmeel is uitegriesmeelrst fijngemalen tarwe. Maar kan ook gemaakt worden van maïs of rijst. Griesmeelpudding gelijkt/smaakt om die reden enigszins op heel fijngemalen rijstpap, maar naar mijn mening nog lekkerder. Dé populairste variant in Nederland is griesmeelpudding met rode bessen(sap).

In zijn simpelste vorm kan je melk laten koken met wat suiker en griesmeel. Vijf tot tien minuten roeren en klaar. Griesmeel klontert vrij snel. Daarom best goed roeren/kloppen met de garde.

Veel recepten gebruiken ook een ei om de pudding beter te binden of room om hem wat smeuïger te maken. Je kan ook vanille toevoegen.

Zie hier een standaard bereiding door GPTV:

Enkele suggesties:

  • Een doorsnee potje vul je met ongeveer 125ml. Dus voor 8 porties heb je een liter melk nodig.
  • De meeste recepten voegen veel (te veel) suiker toe. Meestal gebruik ik maar de helft.
  • Afhankelijk van de verhouding melk/meel zal de pudding vloeibaarder of vaster zijn. Daarom gebruik ik me eerder op de aanbevolen hoeveelheid van de verpakking dan een recept.

Ook Jeroen maakte zopas een bereiding met crumble.

Andere recepten:

Plaats een reactie