Leven zonder (kabel)-TV om het te herwinnen

Ongeveer tien jaar geleden verscheen “What should I do with my life?” van Po Bronson.  Dit boek vertelt de bevrijding en blijdschap maar ook droefnis en mislukkingen van mensen die uit hun routineuze comfortcirkel stapten om hun passie of droom na te jagen. Je hoeft hiervoor natuurlijk niet (meteen) het hele roer om te gooien. Veelal verhindert tijdsgebrek een kans op dat ene sportmoment of start van een hobby.

Die tijd vond ik zelf terug door mijn kabelabonnement op te zeggen. Als grote fan & verslaafde tot dan toe, geraakte ik zéér snel gewoon aan een leven zonder kabel-TV. Films en series bleef ik wel bekijken op DVD, maar een heel stuk minder. Een week of twee ontwennen en na een tijd deel je je leven als vanzelf heel anders in. Dit voelde bevrijdend.

Narekenend hoeveel uren ik wel niet gekeken moet hebben tot dan toe maakte me onpasselijk. Met het nieuws en een programma plus wat reclame kom je snel aan twee uur per dag. Maal zes à zeven geeft zowaar veertien uur per week. 14! Das de tijd tussen acht uur ’s ochtens en tien uur ’s avonds op een doorsnee dag. Eén leefdag per week die je aan tv opoffert. Per week. Nee toch?!

Zelfs met slechts een half uurtje nieuws plus een extraatje kom je aan vier uur per week. Dat is een volledige voor- of namiddag waarin je bijvoorbeeld kan sporten, een nieuwe taal kan studeren, … . Om wat in de plaats te doen? Ontspannen bij het gekeuvel van een avondtalkshow? It’s your life and it’s ending one minute at a time

Minder is al goed, niet meer kijken nog beter. En de snelste manier: opzeggen. Nu! Nu! Nu dus.

En waarom niet écht opnieuw gaan studeren? Veel hogescholen en universiteiten bieden formules aan om te studeren na het werk. Neem een kijkje op de website van enkele opleidingsorganisaties:

Ook uw Raymond K Hessel-moment ligt voor het grijpen!

NB: Op de videopagina van De Redactie kan je enkele populaire programma’s van TV1 opnieuw bekijken in geval van.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s