Rabarbersorbet – BBC

De plant op de foto links is rabarber. Rabarber is typisch zomerfruit dat in allerlei bereidingen gebruikt kan worden. Ik maakte er een heerlijke sorbet van, volgens een Rhubarb sorbet recept op de BBC website godbetert.

Je kan rabarber trouwens makkelijk planten in de tuin zonder veel onderhoud en een hele zomer oogsten… .

Ingrediënten:

  • 50ml water
  • 450g rabarber gepeld en in stukjes gesneden
  • 85g fijne suiker (eventueel meer volgens smaak)
  • citroensap (optioneel)
  • eiwit (optioneel)
  • gember (optioneel)

Hiermee maak je (slechts) 250ml sorbetijs.

Hoeveel rabarber heb je nodig voor 450g? Niet veel!

Twee grote stengels wegen vlot een halve kilo.

Schil de rabarber en snij hem in kleine blokjes.

Breng dan de rabarberblokjes, de suiker en het water aan de kook.

Laat dit, met het deksel erop, enkele minuten stevig doorkoken.

Vervolgens nog een vijftal minuten zonder deksel tot de rabarber gaar is.

NB: In deze twee recepten gebruiken ze een verschillende kookaanpak (met/zonder deksel, kooktijden).

Laat dit enigzins afkoelen. Volgens het recept moet je dit mengsel nu blenden en zeven, maar dat laatste liep niet echt goed.

Gewoon goed fijnmalen in de blender en zo in z’n geheel als mengsel gebruiken gaf mij alvast een prima resultaat.

Nu kan je ten slotte nog bijsuikeren indien nodig en eventueel citroensap toevoegen.

Dit mengsel kan je nu in de koelkast plaatsen en enkele uurtjes laten afkoelen.

Draai daarna je sorbetijs in de ijsmachine of door af en toe te draaien in de diepvries.

In mijn bereiding gebruikte ik het sap van ongeveer een halve citroen.

Volgende keer probeer ik zeker ook een eiwit, dat zou een nog beter mengsel geven. Veel rabarbetsorbetrecepten gebruiken ook gember (twee eetlepels, fijngemalen).

Het internet staat bol van rabarberrecepten voor cake, confituur, … . Idem voor ijsrecepten.

Nog enkele varianten voor rabarberroomijs hier: Scoopadventures, Sugarlaws, Tasteofhome en Tallcloverfarm.

Daarnast ook enkele recepten voor rabarberyoghurtijs hier, hier en hier.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s