Voltarwe

Tijd voor iets nieuws: mijn andere zak meel van AVEVE, de voltarwe (920). Deze zak vermeldt (helaas) geen specifieke hoeveelheden voor broodmachines, wel om gewoon te bakken. Dat vereist voor een korte omrekening voor de gist. Voor een handgemaakte Waldkorn van 500g meel wordt 12g natte gist aangeraden, tegenover 8g in de broodmachine. Handgemaakte voltarwe vereist 16g natte gist voor 500g meel. De verhouding bij de Waldkorn in acht nemend, kwam ik voor 500g meel op 10 a 11gr natte gist. Dat is flink meer tegenover de Waldkorn, terwijl het meel zeker niet zwaarder is.

Recept: 250gr wit meel, 250gr voltarwe, 8gr zout, 15gr boter, 11gr verse gist en om suggesties her en der te proberen: een soeplepel honing. Gewicht L, Korst M, menu 4.

Zoals vermoed was resultaat was een ietswat gezwollen maar lekker brood. Het brood is wat te luchtig en proeft eigenlijk ook nogal droog. Smaak was prima maar niet echt uitgesproken/origineel. Volgende keer met wat minder gist en misschien ook een korter programma.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s