Debuut

De eerste boreling:  Een Waldkornbrood volgens het standaard Waldkornrecept van AVEVE: 250g witte bloem (Suprima plus), 250g Waldkornmix, 4g droge gist (Bruggeman instant), 15g boter (gewone bakboter), 280ml water en een tiental gram zout(niet vermeld op AVEVE-zak). Instellingen: programma 1, M grootte, M korst.

Brood bakken op deze manier blijkt effectief geen moeite. Alle ingrediënten in het bakje, programma starten en klaar.  Eens gestart, zie je een klok terugtellen naar nul.  Programma 1 telt bijvoorbeeld vier uur terug. Er is ook een aanduiding in welke fase (kneden, bakken, …) het programma zich bevindt.  Ergens las ik dat de kneder niet (altijd) alle ingrediënten meeneemt, maar dat bleek voor dit deeg niet het geval.  Het deegballetje werd keurig in alle richtingen geduwd.  Het is overigens niet de bedoeling om telkens het bakje op te lichten om te kijken of alles goed verloopt… Hiermee riskeer je vooral het rijsproces te verstoren en het deeg te laten invallen!  Geen kijkgat in de Panasonic.

Lekker?  Het brood voelt consistent en de korst is inderdaad niet te hard, niet te zacht. Brood is nergens verbrand, met onderaan  de bekende (kleine) opening.  Binnenin zie ik nergens luchtgaten of andere.  Een keurige 725g volgens de weegschaal. (Maximum ‘toegelaten gewicht’ is een kilo)  Volgende keer ga ik ook mijn zout toch iets precieser afmeten want +-10g blijkt een tikje teveel.  De smaak is ook lichtjes zurig, wat bij een Waldkorn van de bakker niet het geval is.  Geen idee of dit door het meelmengsel komt of dat de gist die smaak afgeeft.  Mogelijk moet ik een beetje suiker toevoegen, zoals her en der gesuggereerd.  Een meer dan geslaagde eerste poging!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s